The Service Center for Atlas Telecom is a hybrid building for work, education and recreation.

Aerial perspective: main entrance

Aerial perspective: service entrance

With a floor area of nearly 20,000sqm this building meets all the requirements of an advanced working environment and thus reflects the company’s philosophy.

Site plan

A three-storey, L-shaped volume combines all functions of this hybrid. At the same time two cut-out court yards provide natural day light and create additional exterior spaces and lounge areas. The spacious atrium covered with glass serves as a representative lobby and emphasizes the company’s modern and open-minded character. The complete roof of the building is covered by solar panels for cooling, which is saving a major part of the building’s energy consumption.

Atrium

Entrance yard

Cafeteria

 

Profile

CLIENT
ATLAS TELECOM, Abu Dhabi
LOCATION
+25° 7’ 19.03’’, +55° 22’ 46.43’’
Dubai Silicon Oasis, UAE
PROGRAM
Office, Manufacture, Service, Education and Recreation
BUA
19.638sm / 211.379sf
HEIGHT
13m
CC
AED 120M / $32.6M
YEAR
2007
STATUS
Design
ARCHITECT
DENNIS LEMS ARCHITECTS ASSOCIATES, Wien – Abu Dhabi
STRUCTURE
RWT+, Wien – Abu Dhabi
QUANTITY SURVEY
bdu, Wien
RENDERINGS
MISS3, Brno

Alexander Litschauer, Bruno Juricic, Christoph Gauster, Dennis Lems, Guido Trampitsch, Julian Zotter, Mathias Exner, Michael Prodinger, Radim Petruska, Simon Gassner, Thomas Bärtl, Thomas Mayrhofer, Vit Musil